Galia Meloen: Hoe Gezond Is De Galia Meloen?

De galia meloen heeft de winkelrekken weten te veroveren.

Als kruising van een cantaloupe en een suikermeloen zit hij boordevol vruchtvlees.

Deze meloen heeft een typische geur en kleur waardoor je hem al snel van andere varianten kan onderscheiden.

Zijn smaak? Die doet ons eerder denken aan een zoete cantaloupe.

Afkomst van de galia meloen

Het was de Israëlische kweker Zvi Karchi die deze kruising ontwikkelde.

Zijn doel was onomwonden: een zoete meloen bekomen met meer vruchtvlees en een grotere opbrengst.

Het resultaat wist niet alleen de consument maar ook de teler te bekoren.

Tegenwoordig vinden we deze meloen veelvuldig terug in onder andere Brazilië, Panama en Costa Rica.

Toch wordt hij ook geteeld in onder andere Spanje en in de zuidelijke staten van de V.S.

Daar wordt hij op het juiste moment geplukt opdat hij met een optimale rijpheid in de winkelrekken zou terechtkomen.

Boordevol noodzakelijke bestanddelen

In de eerste plaats moet je weten dat deze meloen een bron vormt van vitamines (vitamine A, C, E en K) en mineralen.

Op vlak van macronutriënten vallen voornamelijk de koolhydraten op (met een kleine hoeveelheid vezels).

De galia meloen is zo goed als vrij van eiwitten en vetten en bevat bijna geen calorieën.

Het is dan ook een heerlijke versnapering tijdens het afvallen.

Is de galia meloen gezond?

Heerlijk en boordevol voordelen voor zowel de teler als de consument.

Maar is de galia meloen ook gezond?

Hoeven we het nog te beklemtonen?

Het is vast nu al duidelijk dat de galia meloen gezond is.

Meer zelfs: hij bevat antioxidanten die de cellen helpen te herstellen.

Zo verkleint deze meloen bijvoorbeeld de kans op allerlei hart- en vaatziekten en zou het zelfs een rol spelen bij het voorkomen van sommige soorten kanker.

Zijn ruime hoeveelheid kalium weet ons dan weer een gezonde bloeddruk te garanderen.

Dat de galia meloen gezond is, staat dan ook buiten kijf.

Vele mogelijkheden binnen een rijk dieet

Naast zijn gezonde voordelen kan deze vrucht ook eenvoudig als smaakmaker dienst doen.

Zo kan hij bijvoorbeeld gebruikt worden in een heerlijke smoothie maar kan je ‘m ook verwerken in een stugge yoghurt.

Onder andere in combinatie met bosvruchten doet deze fruitige gezondheidsrakker het erg goed.

Deze meloen verwerken in een maaltijd? Hij laat zich heerlijk rollen in reepjes ham.

Dat laatste is bovendien een ideale bron van broodnodige eiwitten.

admin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: